Hieronder geven wij antwoord op vragen die wij eerder kregen. Staat uw vraag er niet bij, stuur deze dan naar info@talent-plan.nl.

Mijn bedrijf wil sponsoren, hoe werkt dat?

Indien u ons wilt steunen, kunt u uw gift overmaken naar IBANnr: NL22RABO0139422609 ten name van Stichting Talent-Plan te Den Bosch. Graag komen wij met bedrijven in gesprek om de mogelijkheden en wederzijdse belangen op de lange termijn te bekijken. Neem hiervoor contact op via info@talent-plan.nl.
>> Klik hier als u alle informatie over sponsoren wilt lezen.

Hoe kan ik zelf Talent-Plan ondersteunen?

Indien u ons wilt steunen, kunt u uw gift overmaken naar rekeningnummer 139422609 ten name van Stichting Talent-Plan te Den Bosch. Bent u op zoek naar leuk en zinvol vrijwilligerswerk? Wij komen hiervoor graag met u in contact. U kunt ons bereiken via info@talent-plan.nl.
>> Klik hier als u alle informatie over sponsoren wilt lezen.

Wat doet Stichting Talent-Plan?

Als intermediair onderhoudt de stichting contact met een aantal fondsen bij wie voor elk individueel kind de juiste geldelijke ondersteuning gevraagd kan worden. Talent-Plan kent de criteria van die fondsen waaraan iemand moet voldoen om voor financiële hulp in aanmerking te kunnen komen. De Stichting kan dan helpen met een dergelijke aanvraag en haar aanbeveling bijvoegen.

Als fondsbeheerder steunt de stichting leerlingen op basis van eigen middelen. Deze eigen middelen zijn verworven door giften van particulieren en fondsen. Dit is een meer directe route (tevens de route van voorkeur). De Stichting zal dan altijd aan de verschillende geldschieters verantwoording afleggen.

Hoe vraag ik hulp aan?

Heb je hulp nodig bij school en kan niemand je daarbij helpen? Zoekt u hulp voor het begeleiden van uw kind, maar u kunt het niet zelf bekostigen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor hulp van Stichting Talent-Plan. Indien je voor jezelf, voor uw kind of voor een leerling onze hulp wilt inroepen, verzoeken we u dit formulier in te vullen en alle gevraagde documenten op te sturen naar info@talent-plan.nl.

Wanneer kom ik in aanmerking?

Talent-Plan vergoedt de kosten voor aanvullende begeleiding bij het onderwijs van leerlingen in de leeftijd van ongeveer 8 tot 24. Het moet dan gaan om leerlingen of studenten die zelf geen toegang hebben tot die hulp, maar wel vastlopen in hun schoolloopbaan of hun studie. Door een motivatiebrief aan ons te schrijven en het formulier in te vullen, maak je aan ons duidelijk waarom jij onze hulp hard nodig hebt. Over onze werkwijze vindt u hier meer.

Als Talent-Plan ons gaat steunen, voor hoe lang is dat dan?

Leerlingen worden telkens gesteund voor één periode van het schooljaar, waarbij na elke periode evaluaties en een heroverweging plaatsvinden voor alle leerlingen. Drie keer per jaar vinden evaluaties plaats. Steun wordt dus niet toegezegd voor langer dan drie maanden. Maar steun kan na elke evaluatie worden voortgezet op basis van de haalbaarheid en de doelstellingen die aan het begin zijn gesteld. Aan het einde van het schooljaar wordt de hulp automatisch stopgezet en kan, indien nodig, een nieuwe aanvraag gedaan worden.