Case Manager

(landelijk)

Werkzaamheden:
Het aantal leerlingen dat om steun vraagt stijgt. Daarom zijn we op zoek naar een enthousiaste en betrokken vrijwilliger die de leerlingen thuis wil bezoeken nadat zij een aanmelding hebben gedaan. Je houdt dan een intake met leerling en één of beide ouders en stelt samen de hulpvraag op. Daarna breng je aan het bestuur advies uit over het al dan niet financieel ondersteunen van de betreffende leerling. Bij een positief besluit ga je samen met de coördinator op zoek naar een instituut wat de juiste vorm van begeleiding kan bieden. Voor de tijd dat deze leerling door Talent-Plan ondersteund wordt, ben jij het aanspreekpunt. Onze voorkeur gaat uit naar iemand die ervaring en/of raakvlakken heeft met het onderwijs en affiniteit heeft met het helpen van kinderen die veelal in kansarme omstandigheden verkeren.
Je weet van aanpakken en kan ook omgaan met moeilijke situaties. Je durft beslissingen te nemen, ook lastige. Je moet ook “nee” kunnen zeggen in situaties waarin een leerling zijn of haar afspraken niet nakomt of waarin ouders en verzorgers hun eigen bijdrage weigeren te betalen. Afspraak is afspraak.
Ervaring in het onderwijs, een maatschappelijke functie of soortgelijke ervaring is een pré. Je bent computer- en communicatief vaardig en betrokken bij het onderwerp.

Wanneer:
De aanmeldingen komen gedurende het hele schooljaar binnen, de piek ligt bij aanvang van het schooljaar zelf. Als case manager mag je zelf bepalen hoeveel leerlingen je onder je hoede wilt nemen, dus het aantal uren kan je hiermee ook zelf bepalen.

Meer informatie en aanmeldingen:

Organisatie Stichting Talent-Plan
Naam Evert van Nesselrooij
Postadres Postbus 96, 5250 AB, Vlijmen
Mailadres bestuur@talent-plan.nl
Telefoon 06 – 39128022